Home » In het nieuwspage 4

In het nieuws

Marfo introduceert nieuwe patiëntenmaaltijden

Marfo introduceert nieuwe patiëntenmaaltijden

02-11-2018 | Marfo Food Group heeft speciaal voor het Delftse ziekenhuis Reinier de Graaf een nieuwe generatie gerechten op de markt gezet. De maaltijden zijn ontwikkeld door sterrenchef Pascal Jalhay. De 22 nieuwe gezonde gerechten zijn minimaal bewerkt en ontwikkeld om ...

Lees verder »

Voedsel van de toekomst: Capsules eten, maar frietjes proeven

Voedsel van de toekomst: Capsules eten, maar frietjes proeven

19-10-2018 | Tijdens Dutch Design Week laten ontwerpers zien hoe zij nadenken over onze toekomst, zowel nabij als ver weg. Daarom vragen we hoe hun vakgebied eruitziet in de verre toekomst. Vandaag vertelt food- en conceptdesigner Chloé Rutzerveld hoe ons eten ...

Lees verder »

AH wil af van houdbaarheidsdatum agf

AH wil af van houdbaarheidsdatum agf

18-10-2018 | Albert Heijn wil het label ‘beste kwaliteit tot en met’ schrappen van groente en fruit. De formule doet dit om voedselverspilling tegen te gaan.  Dat zegt AH-woordvoerder Pauline van den Brandhof tegen het AD. ‘Het label is bedoeld ...

Lees verder »

ABN Amro: Minder voedselverspilling met robots

ABN Amro: Minder voedselverspilling met robots

17-10-2018 | Robots kunnen een belangrijke rol spelen in de foodsector. Met name op het gebied van voedselverspilling terugdringen en  het tekort aan arbeidskrachten kunnen robots worden ingezet. Dat blijkt uit onderzoek van Abn Amro. De foodsector heeft een relatief lage ...

Lees verder »

MAP-OPLOSSING MET EEN “LUCHTJE”

MAP-OPLOSSING MET EEN “LUCHTJE”

16-10-2018 | Het reukorgaan wordt beschouwd als het krachtigste zintuig van de mens. Air Products introduceert daarom Freshline Aroma MAP. Het systeem injecteert natuurlijke aroma’s zoals essentiële oliën in de verpakking gelijktijdig met het modified atmosphere packaging gas (MAP). Met dit ...

Lees verder »

Gratis pallets tegen voedselverspilling

Gratis pallets tegen voedselverspilling

16-10-2018 | CHEP Benelux spoort zijn Belgische en Nederlandse klanten aan om voedseloverschotten te schenken aan de Voedselbanken. De leverancier van supply chain-oplossingen biedt een terugbetaling aan voor de CHEP-pallets die worden gebruikt voor het vervoer van voedseloverschotten naar de Voedselbanken. Via ...

Lees verder »

De doggybag wordt heel langzaam populairder

De doggybag wordt heel langzaam populairder

09-10-2018 | Nederlanders vragen in het restaurant nog steeds niet heel gemakkelijk om een doggybag waarin ze voedsel kunnen meenemen dat over is, maar het percentage ‘doggybag-vragers’ stijgt wel blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu. Van de ondervraagden blijft ...

Lees verder »

Dutch Cuisine en KHN werken samen aan duurzame menu’s in de horeca

Dutch Cuisine en KHN werken samen aan duurzame menu’s in de horeca

05-10-2018 | Vandaag is de aftrap van de Dutch Agri Food week. Voor Dutch Cuisine en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hét moment om hun samenwerking te bekrachtigen. KHN en Dutch Cuisine gaan actief aandacht geven aan de ‘verduurzaming’ of ‘vergroening’ van de menukaart ...

Lees verder »

Goatober: bokkenvlees eten tegen voedselverspilling

Goatober: bokkenvlees eten tegen voedselverspilling

05-10-2018 | ‘Red een geitenbok. Eet hem op!’ Met deze boodschap wil boerenorganisatie ZLTO het eten van bokkenvlees stimuleren. Gisteren, op dierendag, startte er een speciale campagnemaand: Goatober. Een restaurant in Den Bosch serveerde tientallen gerechten met bokkenvlees. Koks lieten zien ...

Lees verder »

Jasper Gronert van Famous Flavours heeft no waste menu ontwikkeld

Jasper Gronert van Famous Flavours heeft no waste menu ontwikkeld

04-10-2018 | Geen enkele cateraar gooit na een event graag het nog overgebleven voedsel weg. Het is met liefde bereid, nog van prima kwaliteit, maar het aantal no-shows was helaas fors hoger dan het aantal gasten waarop werd gerekend. Dus helaas, ...

Lees verder »
Scroll To Top