Home » In het nieuwspage 49

In het nieuws

Retourbrood wordt ingrediënt voor koek en koekjes

Innovatieproject onderzoekt kansen voor nieuwe producten Retourbrood dat van supermarkten teruggaat naar bakkerijen kan dienen als ingrediënt voor ontbijtkoek en koekjes. Het European Bakery Innovation Centre (Ebic) onderzocht hoe retourbrood hoogwaardiger kan worden hergebruikt. Het initiatief is een van de ...

Lees verder »

Bedrijfsleven en wetenschap samen op stoom met innovaties tegen voedselverspilling

Resultaten onderzoeksprojecten CARVE en TIFN: ketensamenwerking cruciaal Veghel, 18 mei 2016 – Een groot aantal levensmiddelenfabrikanten en supermarkten werkten de afgelopen jaren samen met onderzoekers van Wageningen UR Food & Biobased Research* en Top Institute Food & Nutrition (TIFN)** op ...

Lees verder »

8 juni | Voedselverliesforum in Brussel

8 juni | Voedselverliesforum in Brussel

17-05-2016 | In Vlaanderen is de preventie van voedselverlies een prioritaire doelstelling geworden. Veel bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties zetten zich dagelijks in om voedselverlies te beperken. Preventie van voedselverlies blijkt vaak een opportuniteit om productieprocessen te optimaliseren en bijhorende ...

Lees verder »

7 juni | Seminar AGF Trendcafé over voedselverspilling

17-05-2016 | AGF Trendcafé gaat in de nieuwste editie op 7 juni in gesprek met Three-Sixty, het nieuwe innovatiecentrum voor circulaire economie in Noordoost-Brabant. Het voormalige distributiecentrum op het industrieterrein van Veghel is dé plek waar ondernemers, studenten en startups ...

Lees verder »

CHEP en IFCO helpen voedselbanken

17-05-2016 | CHEP en IFCO hebben een driejarige overeenkomst ondertekend met de Europese federatie van voedselbanken (FEBA). CHEP en IFCO zijn de belangrijkste merken van Brambles Limited, een logistiek bedrijf dat zich richt op supply chain-optimalisatie en actief is in ...

Lees verder »

EU Platform on Food Losses and Food Waste

13-05-2016 | The EU and Member States are committed to meeting the Sustainable Development Goals(SDG), adopted in September 2015, including a target to halve per capita food waste at the retail and consumer level by 2030, and reduce food losses ...

Lees verder »

Voedselverspilling in de keten | Carve pakt handschoen op

Miljoenen kilo’s voedsel belanden jaarlijks in de vuilnisbak. En dat gebeurt niet alleen in de keuken van de eindconsument, maar ook in de keten van productie tot winkelmandje. Het programma Carve probeert bedrijven zich hiervan bewust te maken, zodat verspilling ...

Lees verder »

Huttens strijd tegen voedselverspilling: ‘Iedere stad zou zo’n fabriek moeten hebben’

Huttens strijd tegen voedselverspilling: ‘Iedere stad zou zo’n fabriek moeten hebben’

09-05-2016 | De gedachte achter De Verspillingsfabriek is tweeledig. Het verwerken van vlees en groenten die ‘over’ zijn tot soepen en ragouts. Maar ook, aandacht vragen voor voedselverspilling. Alleen al in de partycatering is sprake van 27 procent ‘waste’. Het ...

Lees verder »

Big data nodig om voedselverspilling te voorkomen

Big data nodig om voedselverspilling te voorkomen

09-05-2016 | Het gebruik van big data wordt nodig om grootschalige voedselverspilling te voorkomen. Dat stelt prof. Dr. Jacqueline Bloemhof van de WUR, aangesloten bij het Groene Brein. Jacqueline Bloemhof is hoogleraar Sustainable Logistics Management aan de Wageningen University. Ze doet studie ...

Lees verder »

​Instock richting drie vestigingen

03-05-2016 | Anti-verspillingsrestaurant Instock opent komende zomer in Den Haag zijn tweede vestiging. Ook zijn de plannen voor een derde vestiging zo goed als rond, laat mede-oprichter Freke van Nimwegen weten aan RetailNews. Instock begon in Amsterdam en komt uit de ...

Lees verder »
Scroll To Top