Home » In het nieuwspage 5

In het nieuws

Samen strijden tegen de voedselverspilling

Samen strijden tegen de voedselverspilling

01-05-2019 | Halvering van de voedselverspilling in 2030 wereldwijd is een van de doelen die voortvloeien uit de ontwikkelingsagenda voor 2015-2030 van de Verenigde Naties. Een groot aantal bedrijven en organisaties werkt in Nederland aan dit doel in de stichting ...

Lees verder »

Hoe overheden, bedrijven en consumenten kunnen bijdragen aan een duurzaam voedselsysteem

Hoe overheden, bedrijven en consumenten kunnen bijdragen aan een duurzaam voedselsysteem

30-04-2019 | Voedsel is een eerste levensbehoefte. De productie van ons voedsel heeft wel een keerzijde voor de leefomgeving, zoals verlies van biodiversiteit en klimaatverandering. Door consumenten en ketens centraal te stellen in voedselbeleid, komen er nieuwe mogelijkheden in beeld ...

Lees verder »

Inschrijving Duurzame Dinsdag 2019 weer geopend

Inschrijving Duurzame Dinsdag 2019 weer geopend

30-04-2019 | Hét idee om voedselverspilling tegen te gaan, een vernieuwend concept voor duurzame energie of een project dat verschillende groepen mensen bij elkaar brengt. Vanaf maandag 8 april kan iedereen met een duurzaam idee of initiatief zich inschrijven voor ...

Lees verder »

Bananen redden van de prullenbak; deze start-up ziet er wel brood in

Bananen redden van de prullenbak; deze start-up ziet er wel brood in

29-04-2019 | Voedselverspilling is hot. Of nou ja, het tegengaan daarvan dan. Stipt bovenaan de lijst van meest weggegooide producten wereldwijd staat de banaan. Ieder jaar worden er namelijk zo’n 75 miljard eetbare bananen weggegooid. En daar zag ondernemer Laura ...

Lees verder »

Hoe kunnen we het weggooien van peren vermijden?

Hoe kunnen we het weggooien van peren vermijden?

25-04-2019 | Het is weer zover. Elk jaar zien we een plotse crisis in onze landbouwsector die leidt tot ongelofelijke verkwisting van appels, peren, komkommers, paprika’s, … Zeker, elke keer gaat iets anders verloren, maar zien we niet dat ons ...

Lees verder »

Aanpak voedselverspilling kan groeiende industrie zijn

Aanpak voedselverspilling kan groeiende industrie zijn

25-04-2019 | Een YMCA in Newcastle gebruikt koffiedik en gerecycled karton bij het telen van oesterzwammen, maar ze hebben financiering nodig. Het YMCA runt een stedelijk teeltbedrijf bij hun bedrijf in Walker, waar jongeren helpen om oesterzwammen te telen op ...

Lees verder »

Pilot scholen gezocht voor MBO challenge voedselverspilling

Pilot scholen gezocht voor MBO challenge voedselverspilling

20-04-2019 | Vanaf september tot aan december loopt de MBO challenge met het thema voedselverspilling. Studenten gaan aan de slag met bedrijfsopdrachten en kijken dan vooral waar in de voedselketen er verspilling optreedt. Voor iedere student die een opleiding doet die ...

Lees verder »

Compass Group gaat het gevecht aan tegen voedselverspilling

20-04-2019 | Foodservicebedrijf Compass Group heeft 24 april uitgeroepen tot Stop Food Waste Day, een internationaal initiatief in de strijd tegen voedselverspilling, in samenwerking met internationale klanten zoals Google en HSBC. top Food Waste Day kan meer dan 10 miljoen mensen bereiken. Het brengt 50 ...

Lees verder »

Varkens kunnen voedselverspilling helpen oplossen

Varkens kunnen voedselverspilling helpen oplossen

20-04-2019 | Varkens moeten kunnen worden ingezet om de (enorme) voedselverspilling – in de steden – een nuttige bestemming te geven. Volgens WUR directeur Martin Scholten zorgt deze verspilling nu voor een forse, maar onnodige belasting van de aarde. De wetenschapper ...

Lees verder »

Guest House Hotel maakt eigen bier van oud brood

15-04-2019 | Het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel maakt in samenwerking met Opener Bier in Dongen een eigen bier dat is gebrouwen met brood dat overblijft van het hotelontbijt: Ketshill’s Special Blond. Het bier is zowel op fles als op tap ...

Lees verder »
Scroll To Top