Home » In het nieuwspage 5

In het nieuws

Niet weggegooid eten bij de Buuf

Niet weggegooid eten bij de Buuf

28-11-2018 | Elke woensdag een heerlijk driegangendiner bij Bie de Buuf. Half november openden zij in samenwerking met de Culinaire Vakschool Groningen een Food Waste Restaurant. “Bie de Buuf houdt niet van eten weggooien daarom strunen wij wekelijks voor jullie naar ...

Lees verder »

Deze 4 ICT-oplossingen gaan de strijd aan met voedselverspilling

Deze 4 ICT-oplossingen gaan de strijd aan met voedselverspilling

27-11-2018 | Voedselverspilling, het is één van de grootste maatschappelijke en ook financiële problemen. Zo berekende Boston Consulting Group onlangs dat jaarlijks voor $1,2 biljoen aan voedsel verloren gaat. Gelukkig zijn er ook tal van initiatieven waarin het probleem wordt aangepakt. ...

Lees verder »

Nederland levert blauwdruk voor systematische aanpak van voedselverspilling

Nederland levert blauwdruk voor systematische aanpak van voedselverspilling

22-11-2018 | Nederland is naast Duitsland, Spanje en Hongarije één van de pilot-landen waar een brede, ketenoverschrijdende aanpak voor halvering van voedselverspilling en optimale verwaarding van onvermijdbare reststromen wordt ontwikkeld en getest. De kennis die wordt ontwikkeld binnen het Europese onderzoeksprogramma ...

Lees verder »

EKO Horeca kookworkshops op de BioBeurs

EKO Horeca kookworkshops op de BioBeurs

Op 23 en 24 januari vindt de BioBeurs weer plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Dit jaar is er ook een Foodplein waar verschillende workshops gegeven zullen worden voor horecaondernemers die graag meer met biologisch willen doen. “Het aandeel biologisch ...

Lees verder »

Half miljoen kommen soep voor de Voedselbank

Half miljoen kommen soep voor de Voedselbank

17-11-2018 | Een soepmaker bestrijdt voedselverspilling en maakt gezonde ambachtelijke soepen van geredde groenten. Hij verkoopt deze aan bedrijven en instellingen die maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vinden. Voor elke kom soep die verkocht wordt, gaat automatisch ook een kom soep naar ...

Lees verder »

Appèl gaat samenwerking aan met Too Good To Go

Appèl gaat samenwerking aan met Too Good To Go

16-11-2018 | Appèl gaat op 27 november bij Universiteit Twente starten met een samenwerking met Too Good To Go. Too Good To Go bestrijdt voedselverspilling door winkels, bakkerijen, restaurants en traiteurs te helpen hun overtollige voedsel via een app te ...

Lees verder »

Oplossing voor voedselverspilling in de horeca: minder eten op je bord

Oplossing voor voedselverspilling in de horeca: minder eten op je bord

16-11-2018 | Meer dan 55.000 ton voedsel wordt jaarlijks in de horeca weggegooid. Dat zijn 83 miljoen borden eten. Puur omdat de klant een te grote portie krijgt en die niet op krijgt. Pijnlijk, vinden horeca-ondernemers ook zelf. Je komt als ...

Lees verder »

Hema introduceert Magic Box

Hema introduceert Magic Box

08-11-2018 | Hema is in samenwerking met Too Good To Go gestart met het aanbieden van de Magic Box. Daarin zitten dagverse producten zoals brood, banket en maaltijdsalades die in de winkel niet meer verkocht kunnen worden. Hema start voorlopig met ...

Lees verder »

Starbucks vermindert voedselverspilling

Starbucks vermindert voedselverspilling

08-11-2018 | Starbucks heeft aangekondigd haar samenwerking met Action Against Hunger uit te breiden naar Oostenrijk, Nederland, Zwitserland en Frankrijk. Hiermee nemen de inspanningen van de koffieketen om voedselverspilling aan te pakken versterkt. De samenwerking is het gevolg van de lancering ...

Lees verder »

HEMA en Too Good To Go samen in actie tegen voedselverspilling

HEMA en Too Good To Go samen in actie tegen voedselverspilling

07-11-2018 | Warenhuisketen HEMA doet in november samen met Too Good To Go in 5 Amsterdamse vestigingen een test met als doel voedselverspilling verder terug te dringen. Via de app van Too Good To Go biedt HEMA ‘Magic Boxen’ aan. In ...

Lees verder »
Scroll To Top