Home » In het nieuwspage 54

In het nieuws

Utrecht wil voedselverspilling steviger op de agenda zetten

22-12-2015 | In het werken aan een circulaire economie wil Utrecht ook het thema voedsel en voedseloverschotten betrekken. De gemeente liet studenten van de Faculteit Geowetenschappen daarom gericht onderzoek doen naar de mogelijke rol van de gemeente om voedselverspilling tegen te gaan. ‘Hier ...

Lees verder »

Hygiënecontrole cruciaal in de strijd tegen voedselverspilling

14-12-2015 | In de aanloop naar de kerstperiode viert de voedingsindustrie hoogtijdagen. Voor de sector betekent dit een drukke productiepiek, maar helaas ook een hoogtepunt voor de voedselverspilling. Maar liefst 368 miljoen kilo aan voedselverspilling kan met de voedingsindustrie in ...

Lees verder »

Belgisch platform verkoopt overtollige restaurantmaaltijden

15-12-2015 | RestaurantAtHome is een Belgisch platform dat Gentse restaurants kunnen gebruiken om maaltijdoverschotten te verminderen en voedselverspilling tegen te gaan. Dit schrijft Retaildetail.be. RestaurantAtHome is een online platform waarop restauranthouders overtollige maaltijden kunnen aanbieden aan consumenten. Dit gaat niet alleen voedselverspilling ...

Lees verder »

Verkeerd begrip houdbaarheidsdatum leidt tot voedselverspilling

15-12-2015 | Ieder jaar worden er tientallen kilo’s perfect goed voedsel de vuilnisbak in gekieperd. De reden? We interpreteren nog altijd de houdbaarheidsdatum verkeerd. Uit onderzoek van verpakkingsproducent Tetra Pak, blijkt dat één op vier Belgen het verschil tussen Tenminste ...

Lees verder »

Frankrijk wordt ‘meest proactieve land’ tegen voedselverspilling

10-12-2015 | Het Franse Parlement nam woensdag unaniem een wetsvoorstel aan om voedselverspilling terug te dringen. Linkse en rechtse politici schaarden zich achter het voorstel dat Frankrijk ‘het meest proactieve land van Europa’ moet maken op het gebied van voedselverspilling, ...

Lees verder »

Bob Hutten van cateringbedrijf Hutten bij DuurzaamBV Radio

10-12-2015 | Op 11 december is Bob Hutten, directeur van het Veghelse cateringbedrijf Hutten, de studiogast bij DuurzaamBV Radio. Presentator John van Schagen spreekt met hem over voedselverspilling, de nieuwe Verspillingsfabriek en het belang van duurzaamheid in de bedrijfsvoering. Hutten ...

Lees verder »

Helft minder voedselverspilling mogelijk

06-12-2015 | Een doelstelling van 50 procent vermindering van de voedselverspilling in de hele keten op termijn is haalbaar. Dat stelt onderzoeker Toine Timmermans in gesprek met Ellen van den Adel in de nieuwe P+. Timmermans stelt op basis van ...

Lees verder »

92 Flevolandse bedrijven strijden met elkaar tegen voedselverspilling

07-12-2015 | Vandaag maakt Voedselmarkt.nl bekend dat 92 Flevolandse bedrijven zich in 2015 hebben aangesloten in de strijd tegen voedselverspilling. Dat deed het bedrijf tijdens de finale van de Shell LiveWIRE award in Amsterdam. Voedselmarkt.nl behoort tot één van de ...

Lees verder »

Tomaat uit Honduras blijft langer houdbaar

04-12-2015 | Producenten in Honduras hebben een tomatensoort ontwikkeld die beter van kwaliteit is, zich makkelijk kan vermenigvuldigen en langer in de schappen van de supermarkt kan blijven liggen. Dit schrijft La Tribuna. De producenten startten vorig jaar met het ontwikkelen van de ...

Lees verder »

Sainsbury’s halveert voedselverspilling in Britse proefstad

03-12-2015 | De Britse supermarktketen Sainsbury’s gaat in de Britse plaats Swadlincote in Derbyshire een jaar lang werken aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen om voedselverspilling tegen te gaan. Dat schrijft The Guardian. Sainsbury’s steekt £ 1 mln ( € 1,3 ...

Lees verder »
Scroll To Top