Home » In het nieuwspage 7

In het nieuws

Ikea bespaart meer dan 3 miljoen maaltijden

Ikea bespaart meer dan 3 miljoen maaltijden

14-02-2019| In 2018 heeft Ikea België 67 ton minder voedselafval en 288 ton minder CO2 geproduceerd in vergelijking met 2017. Dat zijn meer dan 3 miljoen maaltijden sinds de start van het ambitieuze ‘Food is Precious’-programma dat de meubelgigant in ...

Lees verder »

5 x zo zorg je ervoor dat je boodschappen niet in de prullenbak belanden

5 x zo zorg je ervoor dat je boodschappen niet in de prullenbak belanden

05-02-2019 | Jaarlijks gooien we per persoon 41 (!) kilo eten weg. Dat kan beter. Toine Timmermans, deskundige voedselverspilling van Wageningen University & Research (WUR) geeft tips hoe we voedselverspilling tegen kunnen gaan.  Met deze relatief simpele tips verminder je ...

Lees verder »

Avocado’s krijgen een anti-voedselverspilling-laagje

Avocado’s krijgen een anti-voedselverspilling-laagje

07-02-2019 | Met een nieuwe technologie hoopt Nature’s Pride – de grootste avocado-handelaar van Nederland – zijn avocado’s langer houdbaar te maken en zo voedselverspilling terug te dringen. De avocado’s in kwestie worden bespoten met Apeel: een beschermend laagje dat is ...

Lees verder »

Graapz gaat strijd aan tegen voedselverspilling dankzij verkoop ‘lelijke’ groenten en fruit

Graapz gaat strijd aan tegen voedselverspilling dankzij verkoop ‘lelijke’ groenten en fruit

01-02-2019 | De Franse start-up Graapz gaat de strijd aan tegen voedselverspilling en biedt daarom via zijn platform wekelijks manden met onverkochte groenten en fruit aan van lokale handelaars. Zo wil het niet alleen ‘lelijke’ producten herwaarderen, maar klanten ook ...

Lees verder »

Too Good To Go: ‘200.000 maaltijden gered van de vuilnisbak’

Too Good To Go: ‘200.000 maaltijden gered van de vuilnisbak’

23-01-2019 | De app ‘Too Good to Go’, waarmee gebruikers overschotten kunnen bestellen van restaurants, bakkers en supermarkten is één jaar live in Nederland. Volgens de initiatiefnemers van de app tegen voedselverspilling heeft Too Good To Go in een jaar tijd ...

Lees verder »

Red een maaltijd en betaal vanaf nu met iDEAL

Red een maaltijd en betaal vanaf nu met iDEAL

Goed nieuws: vanaf nu kun je in de Too Good To Go App betalen met iDEAL. Je hoeft dus niet meer een PayPal account te koppelen of zelfs aan te maken, of je creditcard te trekken om mee te helpen ...

Lees verder »

Voedseloverschotten gaan nu naar mensen met minder

Voedseloverschotten gaan nu  naar mensen met minder

18-01-2019 | Het werd vorige zomer aangekondigd, maar nu is het eindelijk zover: vanaf nu worden dankzij het project Food Act  13 in onze regio elke dag voedseloverschotten opgehaald bij supermarkten en lokale handelaars om herverdeeld te worden onder arme ...

Lees verder »

Wellantcollege vraagt aandacht voor tegengaan voedselverspilling

Wellantcollege vraagt aandacht voor tegengaan voedselverspilling

18-01-2019 | Deze week was het de week van de circulaire economie, waarbij het gaat om het maximaliseren van het gebruik van producten en grondstoffen en het tegengaan van verspilling. Wethouder Leo Maat opende woensdag de bijeenkomst ‘Happen en snappen’ ...

Lees verder »

AH’s startup Instock gaat zelfstandig verder in strijd tegen voedselverspilling

AH’s startup Instock gaat zelfstandig verder in strijd tegen voedselverspilling

17-01-2019 | Instock, het initiatief dat vierenhalf jaar geleden door vier medewerkers van Albert Heijn gestart werd om voedselverspilling op de kaart te zetten, gaat zefstandig verder om zo ook andere bedrijven te helpen met het benuten van hun reststromen.  Wat ...

Lees verder »
Scroll To Top