Home » In het nieuwspage 8

In het nieuws

Nieuw: Soepcafé Assen om voedselverspilling tegen te gaan

Nieuw: Soepcafé Assen om voedselverspilling tegen te gaan

Een werkgroep van Transition Town Assen gaat op 25 januari van start met een maandelijks terugkerend Soepcafé. Soep van gered voedsel. Het Soepcafé is ontstaan vanuit de behoefte om voedselverspilling tegen te gaan, aldus de initiatiefnemers. ‘Daarnaast speelt bewustzijn en ...

Lees verder »

[GEOPEND] LA LOTTERIA IN AMSTERDAM

[GEOPEND] LA LOTTERIA IN AMSTERDAM

15-01-2019 | Na een korte try-out periode is La Lotteria in Amsterdam-Zuid geopend. La Lotteria is een Italiaanse osteria waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen. De osteria bevindt zich in het ...

Lees verder »

Slimme koelkast: kan je voedselverspilling tegengaan en energie besparen?

Slimme koelkast: kan je voedselverspilling tegengaan en energie besparen?

10-01-2019 | Even in de supermarkt kijken of er nog frisdrank, boter of kaas in je koelkast ligt? Het kan met de slimme koelkast. Dat is een gewone koelkast waar allerlei handige slimme functies aan toegevoegd zijn die ons leven ...

Lees verder »

Digitale innovatie op de Horecava: Think. Design. Create. Eat!

Digitale innovatie op de Horecava: Think. Design. Create. Eat!

08-01-2019 | In de horeca doen ze nog veel op de ouderwetse manier, vertelt Ruud Licht van startup Kuhler. Telefonisch een order plaatsen bij de groothandel bijvoorbeeld, liefst laat in de avond. Dan is het van: ‘Met Henk van snackbar ...

Lees verder »

Voedselscanner op zakformaat tegen voedselverspilling

Voedselscanner op zakformaat tegen voedselverspilling

08-01-2019 | Volgens een onderzoek van het Wereldnatuurfonds in Duitsland verdwijnt er in dit land jaarlijks tien miljoen ton voedsel bij het vuilnis ondanks dat het nog prima eetbaar is. In de toekomst kunnen consumenten en supermarktmedewerkers echter door middel ...

Lees verder »

Start-upLAB op Horecava 2019: een springplank voor ondernemers

Start-upLAB op Horecava 2019: een springplank voor ondernemers

07-01-2019 | De eerste beurs zonder foodverspilling. Dat is de Horecava 2019. Vanaf vandaag tot en met donderdag 10 januari vind je in de RAI Amsterdam alle innovaties op het gebied van foodservice. Opvallend dit jaar is de grote aandacht ...

Lees verder »

‘Voedselverspilling kan negatieve gevolgen hebben voor waardering voedingsmiddel’

‘Voedselverspilling kan negatieve gevolgen hebben voor waardering voedingsmiddel’

03-01-2019 | Als consumenten voedingsmiddelen weggooien dan bestaat de kans dat ze het merk daarna minder hoog aanslaan, zo blijkt uit een studie van Wageningen Universiteit. “Er is veel aandacht voor de negatieve effecten van voedselverspilling op het milieu, maar verspilling ...

Lees verder »

Londen benoemt baas tegen voedselverspilling

31-12-2018 | Groot-Brittannië heeft voor het eerst iemand benoemd om de strijd tegen voedselverspilling te leiden. Jaarlijks verdwijnen miljoenen tonnen voedsel in de vuilnisbakken van restaurants, supermarkten en producenten. Een neef van Camilla, de vrouw van kroonprins Charles, gaat op vrijwillige ...

Lees verder »

Bedrijven willen voedselverspilling met de helft verminderen

Bedrijven willen voedselverspilling met de helft verminderen

28-12-2018 | In 2030 de voedselverspilling in Nederland terugdringen naar 1 miljoen ton per jaar: dat is de missie van Stichting Samen tegen Voedselverspilling, die deze week is opgericht.  Voor dit doel is er nu vijftien miljoen euro beschikbaar, waarvan ...

Lees verder »

Lesmateriaal beschikbaar over voedselverspilling

Lesmateriaal beschikbaar over voedselverspilling

23-10-2014 | Ben je docent of vind je het leuk om een les over voedselverspilling te verzorgen op scholen? Maak dan gebruik van onderstaand lespakket over voedselverspilling en hoe je verspilling kunt tegengaan. Het materiaal is ontwikkeld voor kinderen van groep ...

Lees verder »
Scroll To Top