Home » In het nieuwspage 89

In het nieuws

We willen meer betalen voor minder voedselverspilling

Dat blijkt uit het World Menu Report, een studie van Unilever Food Solutions. Het bedrijf vroeg vierduizend consumenten in acht landen wat ze vinden van eten dat wordt weggooid in (bedrijfs)restaurants. 46 procent van de ondervraagde Westerse consumenten bleek bereid ...

Lees verder »

Aandacht voor voedselverspilling op de Horecava

Aandacht voor voedselverspilling op de Horecava

De Europese Unie heeft 2014 uitgeroepen tot het jaar tegen voedselverspilling. De aankomende Horecava draagt hieraan bij met verschillende initiatieven op de beursvloer, in samenwerking met diverse partners uit de food industrie. Door Horecava Redactie De Europese Unie heeft 2014 ...

Lees verder »

Horecava zet voedselverspilling op de kaart

09-01-2014 | De Horecava vraagt volgende week aandacht voor de forse voedselverspilling in de horeca. Met diverse partners heeft de vakbeurs een programma gevuld met veelbelovende initiatieven die verspilling tegengaan. Uit Horecava-onderzoek blijkt dat de hoeveelheid eten die in restaurants ...

Lees verder »

Het jaar van de voedselverspilling

Hoeveel van uw avondeten is gisteravond in de vuilnisbak beland? De kans is groot dat u een kleine twee ons aan groente, vlees en ander voedsel heeft weg gegooid. Per jaar komt dat neer op ongeveer vijftig kilo per persoon ...

Lees verder »

Outletsuper verkoopt restpartijen

Outletsupermarkt Kruidenier Stam in Schagen koopt restpartijen en afgekeurde producten op en verkoopt ze voor fors lagere prijzen dan de reguliere supermarkten. Het gaat om artikelen die bijvoorbeeld een verkeerde verpakking of etiket hebben of waarvan de houdbaarheidsdatum bijna verstreken ...

Lees verder »
Scroll To Top