Home » In het nieuwspage 90

In het nieuws

Weg met de verspilling

De Alliantie Verduurzaming Voedsel, een samenwerkingsverband van partijen uit de voedselsector, heeft 2014 uitgeroepen tot jaar tegen voedselverspilling. Ik ben blij dat het bedrijfsleven zijn verantwoordelijkheid neemt om dit voor velen onzichtbare probleem aan te pakken. Maar ook de overheid ...

Lees verder »

Karel de Vos Award’ 14 Naar kromkommer

Kromkommer is de winnaar van de Karel de Vos Award, een onderdeel van de Horecava Innovation Awards 2014. Dat werd maandag 13 januari bekendgemaakt op de openingsdag van de Horecava. Het concept was genomineerd in de categorie Concepts & Co-Creation. ...

Lees verder »

Nederland blijft evenveel voedsel verspillen

Ondanks inspanningen van de overheid gooien de Nederlanders evenveel voedsel weg als drie jaar geleden: jaarlijks 47 kilogram eetbaar voedsel per inwoner. Volgens de Nederlandse staatssecretaris Wilma Mansveld moet daar daar verandering in komen. Nederland heeft zichzelf tot doel gesteld ...

Lees verder »

Voedselverspilling door huishoudens in 3 jaar tijd niet veranderd

De voedselverspilling door Nederlandse huishoudens is in 3 jaar tijd niet significant verminderd. Er is echter ook geen stijgende tendens. Dat is de belangrijkste conclusie uit het rapport “Bepaling voedselverliezen in huishoudelijk afval in Nederland”, dat door staatssecretaris Mansveld van ...

Lees verder »

We willen meer betalen voor minder voedselverspilling

Dat blijkt uit het World Menu Report, een studie van Unilever Food Solutions. Het bedrijf vroeg vierduizend consumenten in acht landen wat ze vinden van eten dat wordt weggooid in (bedrijfs)restaurants. 46 procent van de ondervraagde Westerse consumenten bleek bereid ...

Lees verder »

Aandacht voor voedselverspilling op de Horecava

Aandacht voor voedselverspilling op de Horecava

De Europese Unie heeft 2014 uitgeroepen tot het jaar tegen voedselverspilling. De aankomende Horecava draagt hieraan bij met verschillende initiatieven op de beursvloer, in samenwerking met diverse partners uit de food industrie. Door Horecava Redactie De Europese Unie heeft 2014 ...

Lees verder »

Horecava zet voedselverspilling op de kaart

09-01-2014 | De Horecava vraagt volgende week aandacht voor de forse voedselverspilling in de horeca. Met diverse partners heeft de vakbeurs een programma gevuld met veelbelovende initiatieven die verspilling tegengaan. Uit Horecava-onderzoek blijkt dat de hoeveelheid eten die in restaurants ...

Lees verder »

Het jaar van de voedselverspilling

Hoeveel van uw avondeten is gisteravond in de vuilnisbak beland? De kans is groot dat u een kleine twee ons aan groente, vlees en ander voedsel heeft weg gegooid. Per jaar komt dat neer op ongeveer vijftig kilo per persoon ...

Lees verder »
Scroll To Top