Home » Algemeen » Rabobank vraagt aandacht voor voedselverspilling tijdens Appelpop
Rabobank vraagt aandacht voor voedselverspilling tijdens Appelpop

Rabobank vraagt aandacht voor voedselverspilling tijdens Appelpop

03-09-2018 | Op vrijdag 7 en zaterdag 8 september kunnen bezoekers van Appelpop de heerlijke Betuwse Krenkelaar, gemaakt van restfruit, proeven bij de Rabo Foodtrailer op het promoplein. De bank vraagt hiermee aandacht voor voedselverspilling en een duurzame voedselketen.

Heerlijk sap van Betuws restfruit Krenkelaar is gemaakt van restfruit: fruit met een plekje of vlekje dat niet geschikt is voor de schappen van de supermarkt. De Coöperatieve Betuwse Fruitmotor verwerkt dit fruit tot appelcider en appelsap (ook wel appelsprankel) onder de naam Betuwse Krenkelaar. Het wordt gemaakt van 4 soorten laagstamappels, die geperst worden. Er wordt niets aan toegevoegd behalve de bubbel; het is 100% puur sap. Bij de Rabo Foodtrailer op Appelpop kunnen bezoekers de appelsprankel, de alcoholvrije versie proeven.

Rabobank en voedselverspilling “Vanaf oktober 2017 heeft Rabobank het thema voedselverspilling vol op de agenda staan. We maken zichtbaar hoe hard we samen met onze klanten en partners werken aan het vinden van oplossingen om een bijdrage te leveren aan de halvering van voedselverspilling in 2030. Daarvoor zetten we onze kennis, netwerken, samenwerkingsverbanden en financiële oplossingen in.

“De samenwerking met en bijdrage aan De Fruitmotor is één van de voorbeelden waarmee Rabobank West Betuwe in de regio Rivierenland invulling geeft aan het thema voedselverspilling”, aldus Remco Boer manager Private Banking & Financieel Advies van Rabobank West Betuwe. “De stichting heeft niet alleen een bijdrage uit het Coöperatief Stimuleringsfonds van de bank ontvangen, maar we delen ook onze kennis en verbinden ons netwerk aan dit initiatief.”

Samenwerking met Appelpop Rabobank West Betuwe is de komende periode weer nauw betrokken bij het jaarlijkse tweedaagse popfestival. De bank en Stichting Muziekstad Tiel tekenden in juli een sponsorovereenkomst voor een periode van drie jaar voor het tweedaagse popfestival dat jaarlijks in Tiel wordt georganiseerd. Rabobank is adopteur van het 3e podium, welke omgedoopt wordt tot ‘Rabo Stage’.

Appelpop is een tweedaags popfestival dat jaarlijks in Tiel wordt georganiseerd. Het is het  grootste gratis tweedaagse muziekfestival van Nederland en vindt in het tweede weekend van september op vrijdag en zaterdag plaats op de Waalkade.

Bron: StadTiel

Scroll To Top