Home » Relevante onderzoeken

Relevante onderzoeken

Studenten ontwikkelen detectiemechanisme tegen melkverspilling

Studenten ontwikkelen detectiemechanisme tegen melkverspilling

18-10-2017 | Bacteriën spelen een belangrijke rol in het maken van veel melkproducten. Met behulp van bacteriën kan melk fermenteren en ontstaat er bijvoorbeeld kaas, karnemelk of yoghurt. De fermentatie geeft melk nieuwe eigenschappen, zoals een andere smaak en textuur, ...

Lees verder »

Aanpak voedselverspilling zorgorganisaties levert besparing op

Aanpak voedselverspilling zorgorganisaties levert besparing op

14-09-2017 | De helft minder voedselverspilling, gestegen maaltijdtevredenheid en duurzamer eten. Dat hebben bijna honderd Nederlandse zorgorganisaties het afgelopen jaar bereikt. Het levert een besparing van ongeveer € 5 mln. Dat blijkt uit de resultaten van het landelijk programma Duurzaam en Gezond ...

Lees verder »

Minder voedselverspilling bij gebruik van diepvriesproducten

Minder voedselverspilling bij gebruik van diepvriesproducten

18-07-2017 | Consumenten gooien naar verhouding minder diepgevroren groente, aardappelproducten en rood fruit weg dan de verse variant of het alternatief in blik of pot. Dat is één van de uitkomsten uit het onderzoek van Wageningen University & Research naar ...

Lees verder »

Wetenschappers gebruiken plasma om voedselverspilling te verminderen

04-04-2017 | Wetenschappers uit Perth zouden een oplossing gevonden kunnen hebben voor de voedselverspilling. Dit zou tonnen verspild voedsel kunnen redden die door schimmel zijn getroffen. Kirsty Bayliss van de Murdoch University in Perth gebruikt plasma en elektriciteit om schimmels ...

Lees verder »

Bedrijven en onderzoekers werken samen in CARVE

Bedrijven en onderzoekers werken samen in CARVE

09-03-2017 | Bedrijven in de voedselketen en onderzoekers van Wageningen Food & Biobased Research werken samen aan de vermindering van voedselverspilling. Dat doen ze in het project CARVE. Daar komen onderwerpen aan bod zoals efficiënter gebruik van grondstoffen of een nieuwe bestemming voor retourproducten. De ...

Lees verder »

Gemiddelde Nederlander verspilt meer dan 100 kg voedsel per jaar

Gemiddelde Nederlander verspilt meer dan 100 kg voedsel per jaar

19-08-2016 | Staatssecretaris Martijn van Dam heeft de ‘Monitor voedselverspilling – Update 2009–2014’ aangeboden aan de Tweede Kamer. De monitor geeft inzicht in de mate van voedselverspilling in Nederland over de periode 2009 – 2014. Tegelijk is verschenen het rapport ...

Lees verder »

Verwarrende houdbaarheidsdata belangrijke oorzaak voedselverspilling

Verwarrende houdbaarheidsdata belangrijke oorzaak voedselverspilling

01-07-2016 | Volgens 1 op 2 consumenten is de houdbaarheidsdatum op verpakkingen van voeding de belangrijkste oorzaak van voedselverspilling. Omdat 1 op 4 het verschil tussen ‘Tenminste Houdbaar Tot’ (THT) en ‘Te Gebruiken Tot’ (TGT) niet kent, belandt veel voedsel ...

Lees verder »

Platform en testlab tegen voedselverspilling start

Platform en testlab tegen voedselverspilling start

25-05-2016 | Om voedselverspilling aan te pakken is ‘The Source Shakers – adding value to your food business’ gelanceerd. Dit is een ‘one-stop-shop’ platform en testlab, voor ondernemers in food & agri die op zoek zijn naar oplossingen. Dat bericht EVMI. ...

Lees verder »

‘Bedrijven zitten bovenop data voedselverspilling’

‘Bedrijven zitten bovenop data voedselverspilling’

23-05-2016 | Publiek-private samenwerking in de keten is nodig om een solide aanpak van voedselverspilling van de grond te krijgen . Als ketenpartijen samen de mouwen opstropen, dan kan dit leiden tot minder kosten en zelfs meer  verkopen. Dit blijkt uit een tussentijdse evaluatie van een aantal pilotprojecten binnen het innovatieproject CARVE dat streeft naar het uitbannen van voedselverspilling. De bijeenkomst ...

Lees verder »

Bedrijfsleven en wetenschap samen op stoom met innovaties tegen voedselverspilling

18-05-2016 | Een groot aantal levensmiddelenfabrikanten en supermarkten werkten de afgelopen jaren samen met onderzoekers van Wageningen UR Food & Biobased Research* en Top Institute Food & Nutrition (TIFN)** op het gebied van grondstofefficiëntie en reststromen. Vandaag werden in De ...

Lees verder »
Scroll To Top