Home » Relevante onderzoeken

Relevante onderzoeken

Review of EU legislation and policies with implications on food waste

Review of EU legislation and policies with implications on food waste

27-08-2015 | Food waste is an urgent issue that must be solved to achieve global food security and ensure good environmental governance. One of the objectives of FUSIONS is the development of a Common Food Waste Policy that does not ...

Lees verder »

Verf uit afval

Verf uit afval

03-06-2015 | Een belangrijke bouwsteen voor de productie van verf, capronzuur, wordt gemaakt van palmolie. Onderzoekers van Wageningen UR werken aan een methode die deze olie als bron vervangt. Ze ontdekten dat capronzuur ook te maken is door supermarktafval te ...

Lees verder »

Monitor voedselverspilling

Monitor voedselverspilling

12-05-2015 | De voedselverspillings-monitor, een initiatief van het ministerie van EZ, is ervoor bedoeld om inzicht te krijgen in de voedselverspilling in Nederland. Doelstelling Het doel van het project kan samengevat worden in: Het kwantificeren van verspilling in de primaire ...

Lees verder »

Supermarkten derven jaarlijks 185.000 ton voedsel

Supermarkten derven jaarlijks 185.000 ton voedsel

26-05-2015 | Supermarkten hebben jaarlijks te maken met 185.000 ton voedsel als reststroom. Deze schatting, op basis van omzetcijfers van 165 supermarkten, staat in het rapport ‘Verwaarding van voedselreststromen uit supermarkten’, dat Wageningen UR Food & Biobased maakte in opdracht ...

Lees verder »

Conclusie onderzoek: Invriezen of weggooien?

Conclusie onderzoek: Invriezen of weggooien?

27-03-2015 | Milieu Centraal heeft milieuadviesbureau Blonk Consultants gevraagd om een onderzoek uit te voeren naar het advies: het invriezen van voedsel (brood, een maaltijdrest) levert minder milieubelasting op dan het meteen weggooien. Klopt dit advies of is het niet ...

Lees verder »

From waste to plate

From waste to plate

2-12-2014 | Vier studenten van de opleidingen Food Commerce and Technology, Landscape and Environment Management en Dier- en Veehouderii woonden afgelopen week het ‘Food Matters Live’ congres bij in Londen om innovatieve ideeën op te doen om voedselverspilling tegen te ...

Lees verder »

Studenten doen onderzoek om lokale voedselverspilling te voorkomen

Studenten doen onderzoek om lokale voedselverspilling te voorkomen

19-11-2014 | Jaarlijks wordt wereldwijd een derde van het voedsel weggegooid. Alleen al in Nederlandse supermarkten verdwijnt jaarlijks voor ruim €400 miljoen aan levensmiddelen in de vuilcontainer. De economische, sociale en milieugevolgen van wereldwijde voedselderving staan inmiddels hoog op de ...

Lees verder »

Onderzoek doggy bag

26-8-2014 | 80% van de Nederlanders die uit eten gaan, neemt nooit overgebleven eten mee naar huis uit restaurants. Schaamte (52%) en onbekendheid (55%) met de doggy bag spelen een grote rol. Terwijl 78% wel een hekel heeft aan voedselverspilling. ...

Lees verder »

Minder voedsel-verspilling en betere maaltijden in de zorg

De voedselconsumptie in de Nederlandse zorgsector is groot, met meer dan een miljoen consumpties per dag (CBS, 2010). De totale voedselverspilling in ziekenhuizen en zorginstellingen wordt geschat op 25% in waarde. Het besparingspotentieel door minder voedselverspilling is dus groot. Voor ...

Lees verder »

Bind de strijd aan tegen voedselverspilling

De gemiddelde Nederlander gooit jaarlijks bijna 50 kg goed voedsel weg. Wageningen UR doet toonaangevend onderzoek naar oorzaken van voedselverspilling en hoe deze verspilling te reduceren is. Via onderstaande infographic is te zien hoe Wageningen UR werkt aan oplossingen. Tips ...

Lees verder »
Scroll To Top