Home » Algemeen » RobinFood-app laat winkels overtollig voedsel met korting verkopen
RobinFood-app laat winkels overtollig voedsel met korting verkopen

RobinFood-app laat winkels overtollig voedsel met korting verkopen

07-07-2017 | Het Brusselse online platform RobinFood biedt voedingsmiddelen die in winkels dreigen over te blijven tegen korting aan via een app. Dat moet voedselverspilling tegengaan.

Dat schrijft Knack. RobinFood biedt lokale handelaars de mogelijkheid om een korting van minimaal 20 procent op bijna vervallen producten aan te bieden. Consumenten uit de buurt kunnen de koopjes via een app bekijken en naar de winkel gaan om het product tegen een lagere prijs te kopen.

Met de aanpak willen de oprichters van RobinFood voorkomen dat onverkochte producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen, moeten worden weggegooid.

De eerste partners van het nieuwe platform zijn de duurzame voedingswinkels Färm en Sequoia, schrijft Knack. De komende maanden hopen de oprichters van RobinFood ook andere handelaars te overtuigen van hun project.

Houdbaarheidsdatum

In Nederland werken meer dan honderd supermarkten met een vergelijkbare app. Met deze zogeheten Afgeprijsd-app van NoFoodWasted bieden de supermarkten korting aan op producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten.

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl

Scroll To Top