10-07-2017 | Een paar stronkjes bloemkool te veel, twee gekookte aardappelen over, een gebakken kipfilet van gisteren in de koelkast… Voor veel consumenten is het helaas herkenbaar: restjes eten die in de vuilnisbak belanden. Terwijl die restjes in een nieuw gerecht vaak nog heel goed te gebruiken zijn. Zonde, vindt ook Stichting SSK. De komende weken verspreidt Stichting SSK daarom met SSK ondernemers online verschillende recepten gemaakt met restjes. De actie is opgezet in samenwerking met het Voedingscentrum.

SSK ondernemers zetten zich bijzonder in hun supermarkt in tegen voedselverspilling. Afvalinzameling en –reductie is dan ook één van de zeven centrale thema’s van het SSK keurmerk. Stichting SSK ontplooide eerder al samen met SSK ondernemers verschillende consumentenacties tegen voedselverspilling, zoals de stickeractie, de koelkaststickers en onlangs nog de eetmaatjes. Met de nieuwe online actie hoopt Stichting SSK zo veel mogelijk consumenten te inspireren voor lekkere gerechten gemaakt met restjes.

Bron: Vakcentrum.nl