Home » Algemeen » Starbucks vermindert voedselverspilling

Starbucks vermindert voedselverspilling

08-11-2018 | Starbucks heeft aangekondigd haar samenwerking met Action Against Hunger uit te breiden naar Oostenrijk, Nederland, Zwitserland en Frankrijk.

Hiermee nemen de inspanningen van de koffieketen om voedselverspilling aan te pakken versterkt. De samenwerking is het gevolg van de lancering van het programma om voedselverspilling aan te pakken in Groot-Brittannië vorig jaar. In bijna 350 Britse Starbucks-vestigingen is meer dan 125.000 pond opgehaald voor Action Against Hunger.

Korting
Vanaf vandaag wordt bij 85 Starbucks-winkels in Oostenrijk, Nederland en Zwitserland het voedsel dat anders zou worden weggegooid het laatste uur voor sluitingstijd verkocht met 50 procent korting. De opbrengst hiervan wordt gedoneerd aan Action Against Hunger, een humanitaire organisatie. “Het aanpakken van een uitdaging als voedselverspilling is niet eenvoudig, maar we zijn trots dat we al meer dan 125.000 pond hebben opgehaald”, zegt Robert Lynch, vicepresident retail activiteiten Starbucks Europe, Midden-Oosten en Afrika.

Bron: Outofhome

Scroll To Top