Home » Algemeen » Voedselsurplus koppelt bedrijven met overschotten aan sociale organisaties
Voedselsurplus koppelt bedrijven met overschotten aan sociale organisaties

Voedselsurplus koppelt bedrijven met overschotten aan sociale organisaties

20-03-2019 | Bij winkels, supermarkten en groothandels worden grote hoeveelheden voedsel weggegooid. Dit is niet altijd omdat het eten niet goed meer is, maar omdat de houdbaarheidsdatum bijna is verstreken. Of door een fout op de verpakking. Stichting Voedselsurplus bedacht een slimme oplossing om voedselverspilling terug te dringen.

Wat doet Stichting Voedselsurplus?

De stichting koppelt bedrijven met voedseloverschotten aan organisaties in de buurt die maaltijden bereiden met een maatschappelijk doel. Voedsel wat bij bijvoorbeeld supermarkten over de datum dreigt te gaan of op andere wijze niet meer wordt gebruikt, redden zij door een organisatie te zoeken die het goed kan gebruiken. Ze matchen de bedrijven met voedseloverschotten aan sociale organisaties, maar ook ondersteunen zij het proces. Op deze manier ontstaan zelfs blijvende, duurzame relaties tussen bedrijven, waarmee langdurig voedselverspilling voorkomen wordt.

Video

Van een van deze initiatieven maakte Stichting Voedselsurplus een video. Hierin demonstreren zij hoe de Coop op de Rijnlaan en taalrestaurant Queridon, beide gevestigd in Utrecht, met elkaar samenwerken. Bekijk de video hieronder:

Bron: Voedselsurplus.nl

 

Scroll To Top