Home » Uit de praktijk » Supermarkten » Ook Ekoplaza test mistinstallatie voor langer houdbare groente en fruit

Ook Ekoplaza test mistinstallatie voor langer houdbare groente en fruit

02-10-2017 | Na Plus- en Albert Heijn-supermarkten heeft ook een Eindhovense Ekoplaza-winkel een mistinstallatie die groenten en fruit benevelt in gebruik genomen. Het systeem moet de producten langer vers houden en voedselverspilling verminderen.  

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Volgens de krant test de supermarkt de mistinstallatie, die een koele mist boven de groenten genereert. Door de mist is er sprake van een constante temperatuur en luchtvochtigheid, waardoor de benevelde producten langer vers blijven, zowel in de winkel als thuis bij de consument.

Minder voedselverspilling

Uit eerdere testen met de mestinstallatie van het zogeheten Fresh Demo-project bleek dat gebruik van de mistinstallatie niet alleen leidt tot beter behoud van voedingsstoffen, maar ook tot minder voedselverspilling. Dat maakte supermarktketen Plus onlangs bekend.

Een vestiging van de supermarktketen, Plus van Gurp in Roosendaal, nam eerder dit jaar al een dergelijk mistsysteem van producent Contronics in gebruik. Daarop volgde ook een vestiging van Albert Heijn in Maastricht.

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl

Scroll To Top