04-04-2017  | Supermarktketen Plus gaat zich actief inzetten in de strijd tegen voedselverspilling.

Het bedrijf doet dat samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal onder het motto ‘Goed eten gooi je niet weg’. Volgens beide organisaties kan veel eten dat wordt weggegooid, nog prima worden gebruikt. Ook kan de houdbaarheid worden verlengd door  producten op de juiste manier te bewaren. Het punt is dat veel mensen dat niet weten.

Ideeën in magazines Plus

Voortaan vinden consumenten in de magazines van Plus ideeën om verspilling te voorkomen en restjes van voedsel te hergebruiken. Zo hoef een oud brood niet weggegooid te worden: je kunt er zoete en hartige wentelteefjes van maken. En zuivel blijft veel langer goed als je de koelkast op 4˚C zet. Deze tips zijn te herkennen aan een nieuw icoontje dat ‘een hart voor recyclen’ weergeeft.

Spaghettimeter

In een toelichting op de actie zegt Debbie Huisman, MVO specialist bij Plus: ‘Pasta is een van de meest verspilde producten. Samen met Heinz helpen we consumenten daarom op maat te koken door een spaghettimeter van Joseph Joseph weg te geven. Niet alleen landelijk intensiveerde Plus een samenwerking met Voedselbanken Nederland, ook bijna alle ondernemers werken samen met een lokale voedselbank. En de Plus supermarkten in Winterswijk koken zelfs in de supermarkt met voedsel dat bijna over de datum gaat. Deze maaltijden lopen storm.’

Weggooitest

Milieu Centraal geeft als voorlichtingsorganisatie veel praktische tips en adviezen om verspilling te voorkomen. ‘Slimmer inkopen is er éen. En je kunt ook onze Weggooitest doen, om na te gaan hoeveel voedsel je eigenlijk weggooit’, zegt Mariken Stolk, communicatieadviseur Duurzame Voeding bij Milieu Centraal. ‘Voor ons is het belangrijk dat onze tips en informatie zoveel mogelijk mensen bereiken. Door onze samenwerking met Plus bereiken we meer en andere consumenten.’

Bron: distrifood.nl