Home » Uit de praktijk » Boeren en tuinderspage 2

Boeren en tuinders

“Vervelend om tomaten weg te gooien”

“Vervelend om tomaten weg te gooien”

Dit artikel is deel 1 in een serie over voedselverspilling van het Reformatorisch Dagblad. Geduldig hangen ze te rijpen onder het glas. Groen, oranje, geel, bruin, rood. Duijvestijn Tomaten uit Pijnacker teelt pakweg 10 miljoen kilo tomaten per jaar. „Bijzonder ...

Lees verder »

Tomra gaat voedselverspilling tegen met stoomschiller

Tomra gaat voedselverspilling tegen met stoomschiller

17-05-2016 | TOMRA Sorting Food is een fabrikant van sorteersystemen voor voedingsmiddelen op basis van sensortechnologie. Het bedrijf is zich goed bewust van de problemen rondom voedselverspilling. Daarom wordt er nauw samengewerkt met telers, verwerkers en retailers om de verspilling ...

Lees verder »

Met de juiste genen blijft gesneden paprika langer vers

Met de juiste genen blijft gesneden paprika langer vers

11-01-2015 | Door bepaalde natuurlijke eigenschappen van de paprika en peper te selecteren in de veredeling kunnen de groenten in gesneden vorm langer mee in het koelvak. Dit is gunstig voor de voedselindustrie. De paprika’s en pepers, behorend tot het geslacht Capsicum, kennen een grote genetische ...

Lees verder »
Scroll To Top