Home » Uit de praktijk » Catering

Catering

MealToday: voedselverspilling tegengaan door gebruik producten aflopende houdbaarheidsdatum

MealToday: voedselverspilling tegengaan door gebruik producten aflopende houdbaarheidsdatum

07-07-2017 | MealToday is bedoeld om voedselverspilling tegen te gaan door van producten met aflopende houdbaarheidsdatum lekkere gezonde maaltijden te bereiden door een echte kok! De producten komen ook veelal van supermarkten. Tevens bestaat er een goede samenwerking met een groenteman in ...

Lees verder »

Vergaderen met broodjes? Zo voorkom je voedselverspilling

Vergaderen met broodjes? Zo voorkom je voedselverspilling

02-06-2017 | Voedselverspilling tegengaan is actueel in steeds meer organisaties. Zo ook bij Rijkswaterstaat, waar het ongeveer een jaar geleden opviel dat er relatief veel eten en drinken overbleef na lunches en borrels. Het was de aanleiding om onderzoek te doen ...

Lees verder »

Campusrestaurant in Nijmegen gaat voedselverspilling tegen

Campusrestaurant in Nijmegen gaat voedselverspilling tegen

03-05-2016 | In samenwerking met studentenpartij AKKUraatd begint het restaurant op de Radboud Universiteit in Nijmegen, De Refter, vanaf juni met een pilot tegen voedselverspilling. Omdat maaltijden nu nog tot sluitingstijd worden aangeboden, moet er veel eten worden weggegooid dat ...

Lees verder »

Voorkom voedselverspilling en bespaar kosten

Voorkom voedselverspilling en bespaar kosten

19-01-2016 | Facilities4All en The Food Professor gaan samen met u de voedselverspilling in uw organisatie te lijf. Met als resultaat: een spectaculaire daling van de food waste, minder kosten én tevreden klanten. Food waste is een groot probleem Elk jaar ...

Lees verder »

Hutten wil met WUR einde maken aan voedselverspilling

Hutten wil met WUR einde maken aan voedselverspilling

29-10-2015 | In december gaat de Verspillingsfabriek van start, waar reststromen van boeren, tuinders, snijders en veilingen verwerkt worden tot ‘opgewaardeerde’ voedingsmiddelen. We gooien in Nederland als consument zo’n 50 kilo eten per jaar weg. Maar ook supermarkten en leveranciers ...

Lees verder »

PepsiCo en Sodexo in actie tegen voedselverspilling

PepsiCo en Sodexo in actie tegen voedselverspilling

20-10-2015 | Grote spelers uit de voedingsmiddelenindustrie, zoals PepsiCo, Sodexo en Unilever Food Solutions, werken samen in de strijd tegen voedselverspilling. De International Food Waste Coalition (IFWC) heeft als doel voedselverspilling in de voedingssector te verminderen. De samenwerkende bedrijven zijn ...

Lees verder »

Plus verkoopt soep en saus van reststromen

Plus verkoopt soep en saus van reststromen

19-03-2015 | Plus Supermarkten gaan tomatensoep en tomatensaus verkopen op basis van reststromen tomaten en uien van de retailer. De producten van het nieuwe merk Overlekker zijn vanaf 1 mei 2015 verkrijgbaar in dertien Plus-vestigingen. Plus werkt daarvoor samen met ...

Lees verder »

Toolbox Vermindering voedselverspilling in de catering

Toolbox Vermindering voedselverspilling in de catering

De derving van voedsel in de horeca- en cateringsector bedraagt 14% van de totale voedselderving in Nederland. Burgers’ Zoo ontwikkelt een toolbox die in de eerste instantie m.n. in dagrecreatieparken toepasbaar is, maar uiteindelijk voor de hele horeca en cateringbranche. Tijdens de ontwikkeling ...

Lees verder »

Aanpak voedselverspilling in de foodservice

Aanpak voedselverspilling in de foodservice

Schattingen geven aan dat de consument minimaal € 2,4 miljard aan voedselwaarde weggooit, en dat er in de ketens nog eens voor een waarde van € 2 miljard verloren gaat. Veneca-lid Albron en CBL-lid Kruidenier Food Services werken in dit ...

Lees verder »
Scroll To Top