Home » Uit de praktijk » Fabrikanten

Fabrikanten

Student ontwikkelt paprikapoeder in strijd tegen voedselverspilling

Student ontwikkelt paprikapoeder in strijd tegen voedselverspilling

30-06-2017 | Guido Vollebregt heeft in samenwerking met groentesnijderij Snijpunt een nieuw soort paprikapoeder ontwikkeld. Het poeder wordt gemaakt van paprikasnippers die anders worden weggegooid omdat ze een ‘verkeerde’ vorm hebben. “Ik schrok van de hoeveelheid goede groenten die in ...

Lees verder »

Instock lanceert een Granola gemaakt van bier

Instock lanceert een Granola gemaakt van bier

08-05-2017 | Instock redt graag eten. Bijvoorbeeld aardappels die anders weggegooid zouden worden, daar brouwt Instock heerlijk Pieper Bier van. Vanaf vandaag heeft Instock ook een eigen Granola, gemaakt van geredde bierbostel van Brouwerij Troost. Bierbostel is het voedzame moutrestant, ...

Lees verder »

Potverdorie! geeft overtollige groente en fruit een nieuwe kans

Potverdorie! geeft overtollige groente en fruit een nieuwe kans

”Toen voor onze neus in de supermarkt van alles de winkel uit werd gehaald om een plekje een deuk of een datum ontstond het idee voor ons bedrijf, Potverdorie!.” Joep Weerts en Charlotte Heine, grondleggers en culinaire geesten achter Potverdorie!, ...

Lees verder »

ThijsTea maakt ijsthee van afvalfruit

IJsthee van afvalfruit? Ja, dat klinkt inderdaad vies, maar dat is het niet. Sterker nog: dat is héél erg lekker. Je moet er alleen maar opkomen om het te maken. Utrechter Thijs Afink kreeg dit idee een tijd geleden toen ...

Lees verder »

De Bisschopsmolen verkoopt lichtere broden tegen voedselverspilling

De Bisschopsmolen verkoopt lichtere broden tegen voedselverspilling

03-10-2016 | De Bisschopsmolen verkoopt vanaf maandag 3 oktober broden die niet meer het gewicht van 800 gram hebben, maar 650 gram wegen. De bakkerij & graanpakkerij in Maastricht bindt daarmee de strijd aan tegen voedselverspilling. In Nederland wordt jaarlijks ...

Lees verder »

Potige pieper voorkomt verspilling

Potige pieper voorkomt verspilling

Dit artikel is deel 3 in een serie over voedselverspilling van het Reformatorisch Dagblad. Van een potige aardappel naar pittige chips: dat gaat niet vanzelf. Het is een proces waar voedselverspilling bij komt kijken. En dat is iets wat fabrikant ...

Lees verder »

Coco conserven strijdt tegen voedselverspilling

Coco conserven strijdt tegen voedselverspilling

25-04-2016 | De kunstenaars achter de Tostifabriek in Amsterdam zijn een echte fabriek begonnen. Met hun bedrijf Coco Conserven willen ze het imago van eten uit blik bijstellen, schrijft het Parool. Het heeft nog best even geduurd voor hij het ...

Lees verder »

Van oud brood kun je nieuw brood maken

Van oud brood kun je nieuw brood maken

15-04-2016 | Zuinig als ze zijn hebben de Nederlanders iets nieuws bedacht om oud brood toch nog een tweede leven te geven: retourbrood. In dit geval een prima initiatief om voedselverspilling tegen te gaan want heel wat brood vliegt vaak ...

Lees verder »

Soupalicious bestrijdt honger én voedselverspilling

Soupalicious bestrijdt honger én voedselverspilling

30-11-2015 | Soupalicious maakt verse biologische maaltijdsoepen die hemels smaken, gezond zijn en vrij zijn van chemische en overbodige toevoegingen. Met elke kom Soupalicious die je eet, schenk je automatisch een kom soep aan de voedselbank en ga je samen ...

Lees verder »

PepsiCo en Sodexo in actie tegen voedselverspilling

PepsiCo en Sodexo in actie tegen voedselverspilling

20-10-2015 | Grote spelers uit de voedingsmiddelenindustrie, zoals PepsiCo, Sodexo en Unilever Food Solutions, werken samen in de strijd tegen voedselverspilling. De International Food Waste Coalition (IFWC) heeft als doel voedselverspilling in de voedingssector te verminderen. De samenwerkende bedrijven zijn ...

Lees verder »
Scroll To Top