Home » Uit de praktijk » Fabrikanten

Fabrikanten

Potverdorie! geeft overtollige groente en fruit een nieuwe kans

Potverdorie! geeft overtollige groente en fruit een nieuwe kans

”Toen voor onze neus in de supermarkt van alles de winkel uit werd gehaald om een plekje een deuk of een datum ontstond het idee voor ons bedrijf, Potverdorie!.” Joep Weerts en Charlotte Heine, grondleggers en culinaire geesten achter Potverdorie!, ...

Lees verder »

De Bisschopsmolen verkoopt lichtere broden tegen voedselverspilling

De Bisschopsmolen verkoopt lichtere broden tegen voedselverspilling

03-10-2016 | De Bisschopsmolen verkoopt vanaf maandag 3 oktober broden die niet meer het gewicht van 800 gram hebben, maar 650 gram wegen. De bakkerij & graanpakkerij in Maastricht bindt daarmee de strijd aan tegen voedselverspilling. In Nederland wordt jaarlijks ...

Lees verder »

Potige pieper voorkomt verspilling

Potige pieper voorkomt verspilling

Dit artikel is deel 3 in een serie over voedselverspilling van het Reformatorisch Dagblad. Van een potige aardappel naar pittige chips: dat gaat niet vanzelf. Het is een proces waar voedselverspilling bij komt kijken. En dat is iets wat fabrikant ...

Lees verder »

Coco conserven strijdt tegen voedselverspilling

Coco conserven strijdt tegen voedselverspilling

25-04-2016 | De kunstenaars achter de Tostifabriek in Amsterdam zijn een echte fabriek begonnen. Met hun bedrijf Coco Conserven willen ze het imago van eten uit blik bijstellen, schrijft het Parool. Het heeft nog best even geduurd voor hij het ...

Lees verder »

Van oud brood kun je nieuw brood maken

Van oud brood kun je nieuw brood maken

15-04-2016 | Zuinig als ze zijn hebben de Nederlanders iets nieuws bedacht om oud brood toch nog een tweede leven te geven: retourbrood. In dit geval een prima initiatief om voedselverspilling tegen te gaan want heel wat brood vliegt vaak ...

Lees verder »

Soupalicious bestrijdt honger én voedselverspilling

Soupalicious bestrijdt honger én voedselverspilling

30-11-2015 | Soupalicious maakt verse biologische maaltijdsoepen die hemels smaken, gezond zijn en vrij zijn van chemische en overbodige toevoegingen. Met elke kom Soupalicious die je eet, schenk je automatisch een kom soep aan de voedselbank en ga je samen ...

Lees verder »

PepsiCo en Sodexo in actie tegen voedselverspilling

PepsiCo en Sodexo in actie tegen voedselverspilling

20-10-2015 | Grote spelers uit de voedingsmiddelenindustrie, zoals PepsiCo, Sodexo en Unilever Food Solutions, werken samen in de strijd tegen voedselverspilling. De International Food Waste Coalition (IFWC) heeft als doel voedselverspilling in de voedingssector te verminderen. De samenwerkende bedrijven zijn ...

Lees verder »

Iglo presenteert duurzaamheidsdoelstelingen richting 2020

28-05-2015 | Producent van diepvriesproducten Iglo heeft op 27 mei het Forever Food Together programma gelanceerd. In dit programma doet de onderneming beloftes ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf wil in 2020 met het complete productportfolio consumenten helpen ...

Lees verder »

Bakker van Voorthuizen gaat voedselverspilling tegen

Bakker van Voorthuizen gaat voedselverspilling tegen

30-03-2015 | Bakkerij van Voorthuizen draagt graag bij aan het tegengaan van voedselverspilling. Ze verwerken witbrood van de vorige dag tot broodknabbels voor bij soep, in salades of als tussendoortje. Ook ligt ‘Brood van Gisteren’ gesneden, verpakt en met 35% ...

Lees verder »

ROLO-fabriek van Nestlé bereikt zero waste, maakt dit Nestlé duurzaam?

ROLO-fabriek van Nestlé bereikt zero waste, maakt dit Nestlé duurzaam?

30-03-2015 | Nestlé is niet altijd goed in het nieuws. Zo heeft VPRO Tegenlicht een geruchtmakende documentaire uitgezonden over  hoe Nestlé met de watervoorraden in de wereld omgaat. Hierover meer aan het eind van dit artikel over de zero waste ...

Lees verder »
Scroll To Top