Home » Uit de praktijk » Horeca

Horeca

Starbucks prijst bijna verlopen producten af tegen voedselverspilling

Starbucks prijst bijna verlopen producten af tegen voedselverspilling

05-09-2017 | Britse vestigingen van koffieketen Starbucks verkopen voortaan dagelijks, in het laatste uur voor sluitingstijd, producten die tegen de houdbaarheidsdatum aan zitten met 50 procent korting. Dat moet voedselverspilling terugdringen. Volgens Starbucks beheren vestigingsmanagers hun voedselinkooporders nauwkeurig online, om ...

Lees verder »

Get Chef’s start met bezorging tegen voedselverspilling

Get Chef’s start met bezorging tegen voedselverspilling

22-07-2017 | Via Get Chef’s kan de consument nu gerechten met korting op locatie laten bezorgen zodat voedselverspilling wordt voorkomen bij Amsterdamse horeca. De Get Chef’s app is hiervoor een samenwerking aangegaan met het Amsterdamse fietsbezorgnetwerk TringTring. De volledig vernieuwde ...

Lees verder »

IKEA voert strijd tegen voedselverspilling op

IKEA voert strijd tegen voedselverspilling op

22-06-2017 | Woonwarenhuis IKEA wil de voedselverspilling in zijn restaurants komende drie jaar met de helft terugbrengen. Dagelijks gaat er in elk van de bijna vierhonderd eetgelegenheden van IKEA nu voor zo’n 300 kilo aan te veel gemaakte gehaktballetjes en ...

Lees verder »

App helpt Amsterdamse horeca in strijd tegen voedselverspilling

App helpt Amsterdamse horeca in strijd tegen voedselverspilling

02-06-2017 | Lunchie Market is een nieuwe app die buurtbewoners op een goedkope manier kennis laat maken met de exclusieve gerechten van restaurants in hun omgeving. Wie gebruik maakt van het bijzondere aanbod van deze restaurants en speciaalzaken, helpt gelijk ...

Lees verder »

Nieuw initiatief voor terugdringen voedselverspilling horeca: ‘No Waste, Just Taste’

Nieuw initiatief voor terugdringen voedselverspilling horeca: ‘No Waste, Just Taste’

05-05-2017 Doel van het nieuwe initiatief ‘No Waste, Just Taste’ is de voedselverspilling in de horeca terugdringen door het aanbieden van diners met flinke kortingen. Met een zelf ontwikkelde app brengt No Waste, Just Taste de horecaondernemer in contact met ...

Lees verder »

WWF, Hilton en Marriott dringen voedselverspilling hotels terug

WWF, Hilton en Marriott dringen voedselverspilling hotels terug

28-03-2017 | Het World Wildlife Fund (WWF) lanceert samen met de American Hotel & Lodging Association (Ahla) een serie pilotprojecten die voedselverspilling in de hotelsector moeten tegengaan. Aan de pilots doen onder meer de hotelketens Hilton, Hyatt, InterContinental Hotels Group ...

Lees verder »

150 bedrijfsrestaurants van Hutten serveren Verspillingsfabriek-soep

150 bedrijfsrestaurants van Hutten serveren Verspillingsfabriek-soep

10-02-2017 | Alle bedrijfsrestaurants van Hutten hebben sinds begin 2017 alle varianten soep uit De Verspillingsfabriek in Veghel op het menu staan. Zo wil het bedrijf samen met zijn opdrachtgevers gasten bewust maken van de voedselverspilling in Nederland. De Verspillingsfabriek ...

Lees verder »

Slimme app redt broodje van prullenbak

Slimme app redt broodje van prullenbak

Dit artikel is deel 4 in een serie over voedselverspilling van het Reformatorisch Dagblad. Restaurants en andere eetgelegenheden zijn niet de grootste verspillers. Toch verdwijnen er in de horeca ook nog altijd tientallen miljoenen kilo’s voedsel per jaar in de ...

Lees verder »

Interesse vanuit horeca voor duurzame ketchup

Interesse vanuit horeca voor duurzame ketchup

30-06-2016 | The Ketchup Project heeft ruim voor tijd het doelbedrag gecrowdfund om ketchup, gemaakt van gedroogde tomaten uit Kenia, op de markt te brengen. De duurzame ketchup moet voedselverspilling tegengaan. De start-up startte begin juni een crowdfundingcampagne voor een bedrag van minimaal € 10.000. ...

Lees verder »

‘De Tweede Jeugd’ organiseert succesvol eerste diner van restjes

‘De Tweede Jeugd’ organiseert succesvol eerste diner van restjes

09-05-2016 | Zaterdag 30 april organiseerde het nieuwe restverwerkingsproject ‘De Tweede Jeugd’ hun eerste diner in Café de Walvis in Amsterdam. Wat begon als een ‘gewone’ maandelijkse gastkokavond groeide in twee maanden uit tot het begin van een mooi avontuur waarbij ...

Lees verder »
Scroll To Top