Home » Uit de praktijk » Horecapage 2

Horeca

Slimme app redt broodje van prullenbak

Slimme app redt broodje van prullenbak

Dit artikel is deel 4 in een serie over voedselverspilling van het Reformatorisch Dagblad. Restaurants en andere eetgelegenheden zijn niet de grootste verspillers. Toch verdwijnen er in de horeca ook nog altijd tientallen miljoenen kilo’s voedsel per jaar in de ...

Lees verder »

Interesse vanuit horeca voor duurzame ketchup

Interesse vanuit horeca voor duurzame ketchup

30-06-2016 | The Ketchup Project heeft ruim voor tijd het doelbedrag gecrowdfund om ketchup, gemaakt van gedroogde tomaten uit Kenia, op de markt te brengen. De duurzame ketchup moet voedselverspilling tegengaan. De start-up startte begin juni een crowdfundingcampagne voor een bedrag van minimaal € 10.000. ...

Lees verder »

‘De Tweede Jeugd’ organiseert succesvol eerste diner van restjes

‘De Tweede Jeugd’ organiseert succesvol eerste diner van restjes

09-05-2016 | Zaterdag 30 april organiseerde het nieuwe restverwerkingsproject ‘De Tweede Jeugd’ hun eerste diner in Café de Walvis in Amsterdam. Wat begon als een ‘gewone’ maandelijkse gastkokavond groeide in twee maanden uit tot het begin van een mooi avontuur waarbij ...

Lees verder »

Het verhaal van restaurant Rebelz aan de Rotte in Rotterdam

In restaurant Rebelz aan de Rotte in Rotterdam worden ex-gedetineerde vrouwen opgeleid tot kok of gastvrouw. ‘We willen het instituut voor verbetering zijn’, aldus initiatiefnemers Karin Nijman van stichting Back on Trek en ondernemer Klaasjan Krook. ‘Duurzaam zijn, maar niet ...

Lees verder »

Het verhaal van viscafé De Gouden Hoek in Amsterdam

Bot, schar, hondshaai, lipvis, zeekarper, steenbolk, griet en wijting. ‘Een kleine greep uit de reeks heerlijke visjes voor op de menukaart’, zegt ‘viscalist’ Nico Waasdorp. Maar omdat deze bijvangsten minder bekend zijn komen ze zelden op het bord terecht. Viscafé ...

Lees verder »

Het verhaal van restaurant Eindeloos in Leeuwarden

Het verhaal van restaurant Eindeloos in Leeuwarden

Willem Schaafsma (32), eigenaar en chef-kok bij restaurant Eindeloos in Leeuwarden heeft een heel strak systeem in de keuken om voedselverspilling te voorkomen. ‘Bij het schillen van onder meer de uien nemen we drie bakken. In de ene gooien we ...

Lees verder »

French hotel giants Accor to plant veg to cut food waste

French hotel giants Accor to plant veg to cut food waste

13-04-2016 | French hotel giants Accor are going green and tackling food waste by planting vegetable gardens in many of their 3,900 hotels. AccorHotels has announced it would plant vegetable gardens at many of its hotels and aims to cut ...

Lees verder »

Kan een aanbetaling verspilling in restaurants voorkomen?

Kan een aanbetaling verspilling in restaurants voorkomen?

25-02-2016 | Couverts.nl wil met het inhouden van een aanbetaling voorkomen dat gasten na een restaurantreservering niet komen opdagen. Als dit werkt, zouden restaurants voedselverspilling kunnen verminderen. Couverts.nl, een reserveringswebsite voor restaurants, gaat bij reserveringen experimenteren met het inhouden van een ...

Lees verder »

Ministerie EZ dankt horecaondernemers voor deelname onderzoek voedselverspilling

Ministerie EZ dankt horecaondernemers voor deelname onderzoek voedselverspilling

15-01-2016 | Tijdens horecavakbeurs Horecava bedankte het ministerie van Economische Zaken KHN-horecaondernemers Marcel Hansen (Zilte Zoen), Hans Jansen (Malle Jan) en Gerhard Flantua (Flantuas) voor hun inzet bij een gedragsonderzoek naar voedselverspilling. Afgelopen jaar werkten zij mee met dit onderzoek door ...

Lees verder »
Scroll To Top