Home » Uit de praktijk » Instellingen

Instellingen

Voedselverspilling in ziekenhuizen en zorginstellingen kan de helft minder

Voedselverspilling in ziekenhuizen en zorginstellingen kan de helft minder

22-04-2017 | ‘Er gaat te veel eten in de prullenbak en er kan dus kritisch naar de voedselverspilling gekeken worden.’ Dat kwam naar voren op het Nationaal Congres Veilig Voedsel 2017 in Zwolle waar voedselverspilling in zorginstellingen en ziekenhuizen centraal ...

Lees verder »

Minder voedselverspilling in de zorg: de kansen

Minder voedselverspilling in de zorg: de kansen

28-03-2017 | Een vermindering van de voedselverspilling staat bij veel ziekenhuizen en zorginstellingen hoog op de agenda. Recent onderzoek van de Wageningen UR toonde aan dat Nederlandse ziekenhuizen hierop fiks kunnen besparen. Op het symposium Focus op de Zorgmaaltijd op ...

Lees verder »

Duurzaam en Gezond aan Tafel in de zorg

Duurzaam en Gezond aan Tafel in de zorg

19-01-2017 | Stichting Diverzio riep afgelopen jaar, samen met het ministerie van VWS, stichting De Friesland en regionale Rabobanken, zorgorganisaties in heel Nederland op om samen van het eten in de zorg het lekkerste en goedkoopste medicijn te maken. Duurzaam ...

Lees verder »

Minder voedsel weggooien in de zorg levert meer op

Minder voedsel weggooien in de zorg levert meer op

07-01-2017 | Door minder voedsel bij het afval te gooien, kunnen Nederlandse ziekenhuizen jaarlijks € 50.000 tot € 150.000 aan kosten besparen. Hoe dit mogelijk is, laten wetenschappers van de Wageningen University & Research (Wur) zien. Volgens de wetenschappers belandt ...

Lees verder »

Duurzaam en Gezond aan Tafel in de zorg

Duurzaam en Gezond aan Tafel in de zorg

11-04-2017 | Stichting Diverzio riep afgelopen jaar, samen met het ministerie van VWS, stichting De Friesland en regionale Rabobanken, zorgorganisaties in heel Nederland op om samen van het eten in de zorg het lekkerste en goedkoopste medicijn te maken. Aan ...

Lees verder »

Radboudumc zet duurzaam voedingsconcept voort

Radboudumc zet duurzaam voedingsconcept voort

20-11-2016 | FoodforCare, een voedingsconcept van het Radboud Universitair Medisch Centrum (Radboudumc), blijkt de gezondheid en eetlust van patiënten te verbeteren. Daarom zet het ziekenhuis de toepassing van dit concept door. Het voedingsconcept FoodforCare, een initiatief van het Radboudumc en ...

Lees verder »

Ziekenhuismaaltijd beter afstemmen op patiënt: niet meer ‘driemaal daags’

Ziekenhuismaaltijd beter afstemmen op patiënt: niet meer ‘driemaal daags’

14-06-2016 | Het afscheid nemen van het klassieke concept van drie maaltijden per dag kan een ziekenhuis miljoenen euro’s besparen. Niet alleen is dan de kans op ondervoeding minder, maar kan ook de ligtijd van een patiënt worden teruggebracht. De kosten ...

Lees verder »

Voedselverspilling bij ziekenhuizen en zorginstellingen

Voedselverspilling bij ziekenhuizen en zorginstellingen

14-06-2016 | Een vermindering van de voedselverspilling staat bij veel ziekenhuizen en zorginstellingen hoog op de agenda, omdat jaarlijks ongeveer 40 procent van wat is ingekocht in de vuilnisbak belandt. Dit is niet alleen zonde en onnodig, maar ook erg ...

Lees verder »

Ziekenhuis verspilt minder voedsel met A la Carte-menu

Ziekenhuis verspilt minder voedsel met A la Carte-menu

30-05-2016 | Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel heeft met het voedingsconcept van foodserviceorganisatie Albron de voedselverspilling in het ziekenhuis weten terug te dringen. Het maaltijdconcept A la Carte moet volgens Albron een zo optimaal mogelijke beleving creëren rondom de maaltijd voor de ...

Lees verder »

De succesvolle aanpak van 14 zorgorganisaties tegen voedselverspilling

De succesvolle aanpak van 14 zorgorganisaties tegen voedselverspilling

14-04-2016 | Veertien zorgorganisaties in de regio Friesland hebben in anderhalf jaar tijd mooie resultaten geboekt in het programma Duurzaam en Gezond aan tafel. Hun voedselverspilling is gedaald tot ver onder het landelijk gemiddelde, er wordt duurzamer ingekocht en de ...

Lees verder »
Scroll To Top