Home » Algemeen » 29 juni | Bijeenkomst: Slimme supermarkt zoekt samenwerking?
29 juni | Bijeenkomst: Slimme supermarkt zoekt samenwerking?

29 juni | Bijeenkomst: Slimme supermarkt zoekt samenwerking?

16-06-2017 | Graag nodigen de Natuur en Milieufederaties van Drenthe en Groningen iedereen werkzaam binnen de supermarkten branche uit voor een bijeenkomst over voedselverspilling binnen supermarkten. De supermarkten zijn verantwoordelijk voor slechts 5% van de voedselverspilling binnen de gehele voedselketen. Het gaat echter vaak om grote hoeveelheden voedsel die in één keer worden weggegooid, daarom is er nog veel winst te behalen bij de supermarkten om voedselverspilling tegen te gaan.
 
In 2016 ging de Natuur en Milieufederatie Groningen in gesprek met supermarkteigenaren en managers om te zien wat de voornaamste redenen van voedselverspilling zijn. Zoeken naar de balans tussen vraag en aanbod, houdbaarheidsdata en de huidige tijdsgeest met de daarbij passende assortiment grootte waren veelgehoorde redenen.
 
Hoe zit de vork in de steel?
Wat opviel was ook dat de manieren van verwerking per supermarkt divers zijn. Bent u benieuwd naar de onderzoeksresultaten of wilt u weten hoe collega’s van uw eigen of van andere supermarktketens met derving omgaan? Kom dan naar onze bijeenkomst en laat u inspireren om derving tegen te gaan binnen uw eigen winkel!
 
Wie gaat de uitdaging aan?
Daarnaast willen we na het gezamenlijke gedeelte ook inventariseren of er supermarkten zijn die concreet aan de slag zijn met het verminderen van verspilling, kunnen we in Groningen of Drenthe naar Deens voorbeeld een verspillingssupermarkt openen? Welke supermarkt durft het aan om te experimenteren met de afschaffing van houdbaarheidsdata of zet in op een sterke communicatiecampagne voor eigen klanten?
 
Programma donderdag 29 juni:
 
10.30 uur: Inloop met koffie en thee
11.00 uur: Welkom door Akkeliene Postema en presentatie onderzoeksresultaten Voedselverspilling   
     bij Groningse supermarkten
11.30 uur: Jeroen Schippers, eigenaar van de Coop in Odoorn; Geld verdienen aan verspilling
11.45 uur: Lunch
12.15 uur: Met elkaar in gesprek aan de hand van concrete voorstellen/inbreng ideeën vanuit
                deelnemers
13.15 uur: Einde
 
Aanmelden graag via dit formulier: https://nl.surveymonkey.com/r/Supermarkten29juni2017
 
Voor wie?
De uitnodiging is bedoeld voor mensen die in de supermarktbranche werkzaam zijn.
 
Waar?
De bijeenkomst zal plaatsvinden in de stad Groningen, de precieze locatie zal een week vooraf bekend worden.
  
Meet & Eats
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd als verdieping op onze Meet & Eats. De Natuur en Milieufederaties van Groningen en Drenthe zijn in 2016 gestart met een reeks Meet & Eats. De Meet & Eats zijn bijeenkomsten die gaan over de verduurzaming van ons voedselsysteem, met als doel om mensen bij elkaar te brengen maar ook om concreet een werkagenda op te stellen. Het verduurzamen van onze voedselproductie en -consumptie is goed voor ons milieu, onze gezondheid, dierwelzijn en de economie.
Bron: Persbericht 
Scroll To Top