Home » Algemeen » Voedselparadox op de Caribbean: schaarste versus overschot
Voedselparadox op de Caribbean: schaarste versus overschot

Voedselparadox op de Caribbean: schaarste versus overschot

30-10-2017 | Tijdens de eerste editie van Present Your Startup Caribbean presenteerde NoFoodWasted de oplossing tegen voedselverspilling. In de Caribbean en Latijns-Amerika wordt jaarlijks 15% van het voedsel weggegooid. Voornamelijk hotels en restaurants verspillen voedsel; een contrast tegen de schaarste die ook kan heersen op de eilanden.

NoFoodWasted, winnaar Present Your Startup Nederland 2016 en Present Your Startup New York 2017, opende de avond. Valerie Vallenduuk, founder Present Your Startup: ‘Het werd duidelijk dat de oplossing tegen voedselverspilling ook zal aanslaan in het Caribisch gebied omdat er zeer enthousiast werd gereageerd.’ August de Vocht, founder NoFoodWasted, besloot als sterk groeiend bedrijf niet mee te dingen naar de startup-prijs, wel is hij nog op zoek naar een nieuwe ronde aan financiering van 2,5 miljoen euro.

Milieutechnisch klimaat verbeteren
August de Vocht: ‘Ik ben blij dat NoFoodWasted iets kan toevoegen aan het milieutechnisch klimaat van Curaçao.’ Ook oud minister-president van Curaçao, Hensley Koeiman, was aanwezig en liet zijn enthousiasme blijken.

Antilliaanse consument gaat bewuster met voeding om dan Nederlander
Op de Antillen gaat de consument bewuster om met voedsel omdat zij ook schaarste kennen. De Vocht: ‘Als bijvoorbeeld de boot met levensmiddelen niet komt, kan het zomaar zijn dat de supermarkt een paar dagen zonder een bepaald product zit. De grote hotel- en restaurantketens daarentegen kunnen hun voedselderving wél verbeteren. Zij slaan te groot in waardoor een derde van het voedsel in de afvalbak belandt. Toch ben ik optimistisch omdat ook hier een beweging ontstaat. Onze missie om de voedselverspilling in vijf jaar met 50 procent te reduceren slaat ook aan buiten Nederland!’.

Scroll To Top