Home » Algemeen » Voedselverspilling heeft grote impact

Voedselverspilling heeft grote impact

08-01-2018 | Een belangrijk probleem dat de wereld raakt is voedselverspilling. We gooien vanalles weg, maar zijn ons niet altijd bewust van de gevolgen. We gaan dieper in op dit probleem.

Dat er nog steeds honger op de wereld is, heeft niet alleen te maken met voedselverdeling maar ook met verspilling. Als we alleen al kijken naar ons land, gooien we jaarlijks per persoon rond de 50 kilo eten weg. Denk aan maaltijden waarvan we net iets te veel hebben gekookt. Of resten op ons bord omdat we te veel hebben opgeschept. Producten die we weggooien omdat ze over de datum zijn, maar die eigenlijk nog prima te eten zijn.  Niet alleen huishoudens dragen bij aan verspilling. Wat denk je van restaurants en supermarkten bijvoorbeeld. Dagelijks verdwijnen producten in de prullenbak om een versbeleid na te kunnen leven.

Wereldwijd zien we dat we met elkaar een derde van al het geproduceerde voedsel weggooien. Sterker nog, westerse consumenten gooien per jaar bijna evenveel eten weg als er in heel Afrika wordt geproduceerd!

Verspilling tegengaan
De productie van voedsel heeft een grote impact op de wereld. De rijst die we weggooien bevat ook het water dat voor niets naar het product is getransporteerd. En dan is er nog de luchtverontreiniging die nodig was om het product uit India te halen.

Het betreft een wereldprobleem én een interessant vraagstuk waar we met elkaar een oplossing voor moeten zoeken.

Bron: Hortivalley.nl

Scroll To Top