Home » Algemeen » Voedselverspilling hoog op de agenda van minister Schouten

Voedselverspilling hoog op de agenda van minister Schouten

8-12-2017 | Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en EU-commissaris Andriukaitis van Gezondheid en Voedselveiligheid bezochten eind november THREE SIXTY in Veghel. Zowel de EU-commissaris als de minister deed toezeggingen om voedselverspilling tegen te gaan.

Afgelopen week bezochten minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en EU-commissaris Andriukaitis van Gezondheid en Voedselveiligheid het verspillingscentrum THREE-SIXTY in Veghel.

EU-commissaris Andriukaitis belooft volgend jaar terug te komen met een Europese delegatie. Minister Schouten heeft naar eigen zeggen het tegengaan van voedselverspilling hoog op de agenda staan. “Ik wil barrières wegnemen en ruimte geven aan goede ideeën”, aldus Schouten.

THT-data schrappen

De minister riep de Europese Commissie (EC) op om de THT-data op rijst, pasta, koffie en andere zeer lang houdbare producten te schrappen. Om de oproep kracht bij te zetten overhandigde Schouten de eurocommissaris een mand met lang houdbare levensmiddelen.

Werkbezoek

Tijdens het werkbezoek gaf de Taskforce Voedselverspilling een presentatie en ontmoetten de eurocommissaris en de minister de partners en pandbewoners van THREE-SIXTY, waaronder de Verspillingsfabriek en Food Waste Xperts. Ook werden tijdens het bezoek producten geproefd van de Verspillingsfabriek, Kromkommer, Instock en de Lekkere Man.

Bron: vmt.nl

Scroll To Top