Home » Algemeen » Voortaan keuzemenu voor gast bij restaurant tegen voedselverspilling Instock
Voortaan keuzemenu voor gast bij restaurant tegen voedselverspilling Instock

Voortaan keuzemenu voor gast bij restaurant tegen voedselverspilling Instock

08-06-2018 | Horeca – Consumenten hoeven bij de anti-voedselverspillingsrestaurants van Instock niet meer te eten wat de pot schaft, maar hebben voortaan de keuze uit acht verschillende gerechten.

Het nieuwe dinerconcept van Instock biedt elke drie maanden drie menu’s gemaakt door drie verschillende chefs. Eeuwenoude conserveringstechnieken, creativiteit en lef vormen de basis voor de nieuwe Instock gerechten, die mogelijk zijn gemaakt door het toegenomen aantal beschikbare producten. Instock benadrukt dat hoewel er meer producten worden geboden er toch minder voedselverspilling is. De restaurantformule haalt nu een groter deel op van het eten dat anders verspild zou zijn. Instock werkt met overschotten of met groenten en fruit met een schoonheidsfoutje. De producten zijn afkomstig van 160 Albert Heijns, maar ook van producenten als Bakker Barendrecht.

Verbluffen
Waar de Instock chefs voorheen elke dag een nieuw menu moesten bedenken op basis van ‘de oogst van de dag’, is er inmiddels ruimte gekomen om hun ervaring tot uiting te laten komen in de beste gerechten. “Op deze manier hopen we onze gasten nog meer te verbluffen”, zegt Freke van Nimwegen, mede-oprichtster van Instock. “We richten ons qua niveau op de Bib Gourmand (onderscheiding voor een zaak met een goed driegangenkeuzemenu voor maximaal 37 euro, red.). Zodoende willen we nog meer mensen laten proeven dat voedselverspilling op een heerlijke manier tegengegaan kan worden.” Instock heeft restaurants in Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

Bron: Foodclicks

Scroll To Top