Home » Algemeen » Week tegen de Voedselverspilling
Week tegen de Voedselverspilling

Week tegen de Voedselverspilling

04-09-2017 | Resto-013, Bureau Ver(?)antwoord en de Facebookgroep ‘Tilburgs Kliekjes Doorgeefluik’ vragen van 4 tot 9 september aandacht voor voedselverspilling in de ‘Week tegen de Voedselverspilling’.

Resto-13 gaat in deze week maaltijden bereiden met ingrediënten die anders weggegooid zouden worden. En Tilburgers die komen eten krijgen een folder met daarin recepten en tips om voedselverspilling tegen te gaan. Via de Facebookgroep ‘Tilburgse Kliekjes Doorgeefluik’ kan eten dat over is, aangeboden worden aan leden van de groep. Bureau Ver(?)antwoord richt zich op eerlijke handel en duurzamer voedsel.

Een Nederlands huishouden gooide in 2016 gemiddeld 41 kilo per persoon aan eten weg. Het gaat dan vaak om brood, zuivel, groente en fruit. Als voedsel niet wordt weggegooid, is er minder noodzaak om nieuw eten te kopen. Dat zorgt ervoor dat er minder grondstoffen worden verspild. Dit sluit aan bij de ambitie van de gemeente om een duurzame stad te zijn.

Betaalbaar

Resto-013 zit op 4 verschillende plekken in Tilburg en serveert 6 avonden per week een vers en gezond 3 gangendiner voor een betaalbare prijs. Daarnaast biedt het vooral ook een ontmoetingsplek met het doel het sociaal isolement te bestrijden en de samenhang in de buurt te vergroten. Meer informatie en reserveren via de website: resto-013.nl.

Tilburgse Kliekjes Doorgeefluik

Tilburgers die teveel hebben gekookt, eten over hebben van een feestje of een BBQ of toch minder eters hadden dan verwacht, kunnen een ander blij maken met het eten dat ze over hebben. Dat kan door het aan te bieden via de Facebookpagina ‘Tilburgse Kliekjes Doorgeefluik’. Weggooien is zonde. Deze facebookgroep is opgericht is om verspilling van voedsel in Tilburg te voorkomen. De groep telt bijna 3000 leden en is een groot succes.

Tips om voedselverspilling te voorkomen staan op de pagina minderverspillen op de website van het Voedingscentrum.

Bron: Tilburg

Scroll To Top